Stanisław Krauze (1902-1977) i jego wpływ na kulturę żywności i żywienia w Polsce w XX w.
Opis
- Tytuł: Stanisław Krauze (1902-1977) i jego wpływ na kulturę żywności i żywienia w Polsce w XX w.
- Autor: Ujwary Maria
- Recenzenci: dr hab. Tadeusz Czekalski, prof. UJ, dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK,dr hab. Dorota Świtała-Trybek, prof. UO
- Promotor: dr hab. Janusz Smołucha, prof. UIK
- Promotor pomocniczy: dr Krzysztof Duda
- Data obrony: 11 października 2024 r.
- Miejsce powstania: Kraków
- Liczba stron: 240
- Język pracy podstawowy: polski
- Słowa kluczowe w języku polskim: kultura żywności Stanisław Krauze
- Słowa kluczowe w języku angielskim: culture of food Stanislaw Krauze
- Afiliacja: Uniwersytet Ignatianum w Krakowie - Wydział Filozoficzny
- Typ: rozprawa doktorska
- Dziedzina: nauki humanistyczne
- Dyscyplina: nauki o kulturze i religii
- Instytucja sprawcza: Rada ds. Stopni Naukowych UIK
MARC
- 001 $a Stanisław Krauze (1902-1977) i jego wpływ na kulturę żywności i żywienia w Polsce w XX w.
- 003 $a Ujwary Maria
- 004 $a dr hab. Tadeusz Czekalski, prof. UJ $b dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK $c dr hab. Dorota Świtała-Trybek, prof. UO
- 005 $a dr hab. Janusz Smołucha, prof. UIK
- 006 $a dr Krzysztof Duda
- 007 $a 11 października 2024 r. $b Kraków $c 240
- 008 $a polski
- 011 $a kultura żywności $a Stanisław Krauze
- 012 $a culture of food $a Stanislaw Krauze
- 013 $a Uniwersytet Ignatianum w Krakowie - Wydział Filozoficzny
- 015 $a rozprawa doktorska
- 017 $a nauki humanistyczne
- 018 $a nauki o kulturze i religii
- 019 $a Rada ds. Stopni Naukowych UIK
Dublin Core
Indeksy
- Tytuł: Stanisław Krauze (1902-1977) i jego wpływ na kulturę żywności i żywienia w Polsce w XX w.
- Autor (Twórca): Ujwary Maria
- Data: 11 października 2024 r.
- Miejsce: Kraków
- Słowa kluczowe w j. angielskim:
- Słowa kluczowe w j. polskim:
- Typ dokumentu: rozprawa doktorska
- Język: polski
- Promotor: dr hab. Janusz Smołucha, prof. UIK
- Recenzent : dr hab. Tadeusz Czekalski, prof. UJ
- Instytucja sprawcza: Rada ds. Stopni Naukowych UIK